Interviu extraordinar cu trupa Malabar, FITS2011

Malabar au fost cei ce au capacitat atentia tuturor celor prezenti pe pietonala si in piata mare din Sibiu. Asa ca Smartgifts a facut eforturi supraomenesti sa poata publica interviul cu ei, interviu realizat de Gina Ungureanu, inclusiv o poza de mare angajament, facuta de Dragos Spiteru.

-Cum te numești?
-Numele meu este Karim Rande și sunt unul dintre performerii de la compania Malabar din Franța. Mai exact sunt stilt walker și fac și acrobații.
-De cât timp ești în această companie?
-Sunt aici cam de cinci ani.
-Ai participat la festival si anul trecut. Cum ți s-a părut publicul de aici din Sibiu?
-Foarte frumos.Este un public deschis, fascinant, vor tot mai mult.De exemplu, în țara mea, în Franța, oamenii sunt plictisiți, pe când aici, oamenii sunt fascinați de ceea ce facem noi.În Franța trebuie să vii mereu cu ceva nou și, în plus sunt multe reguli acolo.Dacă autoritățile îți spun să-ți faci parada pe strada asta, pe strada asta o faci.
-Crezi că această combinare de elemente din circ cu teatru de stradă este ceea ce îi atrage pe oameni într-un număr atât de mare?
-Cred că da, pentru că acrobațiile pe care le facem noi, dar mai ales săritul pe picioroange este foarte rar. Este ceva nou și cred că asta îi atrage. Creăm un spectacol energic, ca să zic așa.
-Vi s-au întâmplat faze amuzante sau penibile în timpul spectacolului?
-Da. Ni se întâmplă.avem această chestie între noi, ne tachinăm, ne lovim ușor cu picioroangele, jucăm roluri.Dar în timpul paradei,pentru că în timpul spectacolului nu ne permitem.
-Vi s-a întâmplat să aveți accidente în timpul paradei sau spectacolului?
-Da.Ni s-a întamplat să cadă unul din noi, de exemplu, și să se lovească, dar nu a fost grav.S-a ridicat și am mers mai departe cu parada.Însă, dacă e ceva mai grav, oprim spectacolul sau parada.Nu mai continuăm.La fel ca și cu vremea. Dacă plouă puțin, continuăm, dacă începe mai tare, oprim parada, pentru că în acele condiții nu putem face nimic.
-Ați avut spectacole în Mexic, în Spania, Portugalia și așa mai departe.Unde v-a plăcut cel mai mult?
-Am ținut cu Malabar workshopuri și spectacole în Macedonia și Kosovo.Și a fost un pic ciudat, pentru că Macedonia este o țară liberă și Kosovo e implicat în tot felul de conflicte militare.Erai uimit să vezi în Kosovo, pe străzi, teama și frica de pe fețele oamenilor, frica de a nu fi loviți.Și noi am încercat să le aducem puțină bucurie.a fost o exeriență placută și interesantă în același timp.
-Spectacolele voastre sunt aceleași tot timpul sau încercați să aduceți ceva nou de fiecare dată?
-Mereu aducem ceva nou, deoarce cu fiecare reprezentație de-a noastră, noi creștem și evoluăm ca performeri.De exemplu, anul acesta facem salturi în timpul paradei și specatcolului. Ne-am antrenat mult pentru aceste salturi, dar au ieșit bine.Vrem să facem spectacolul și mai bun în fiecare an.
-Cine vine cu ideile pentru spectacol?
-Toți participăm și contribuim.Anul acesta ne-am gândit să sărim coarda cu picioroangele, ceea ce este iarăși nou, anul trecut nu am făcut așa ceva în timpul spectacolului Helios.De aceea acum se numește Helios II.
-Te vezi făcând altceva decât jucând în aceste spectacole?
-Nu, nu. E un risc constant ceea ce facem noi și mie îmi place lucrul acesta.Cred că m-aș plictisi făcând altceva.Poate kinetoterapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *